Ensenyar i aprendre. La formació professional a través dels contractes d’afermament dels segles XIV i XV al Maestrat i Els Ports de Morella (Castelló)

Contenido principal del artículo

Joaquín Aparici Martí
Carles Alfred Rabassa i Vaquer

Resumen

Més enllà de l’ensenyament i aprenentatge literari, de saber escriure, llegir o comptar, bona part dels joves que hi van viure durant el període medieval accediren al món de l’educació des d’una altra vessant. Aprendre un ofici o el servei domèstic foren les perspectives educatives i laborals per a una gran majoria de menuts i menudes. Se’ls preparava així per a la vida adulta. En aquest procés cal incloure també la concreció del caràcter i la formació de valors, aspectes que rebran quasi directament de la família d’acollida. Ara exemplifiquem aquesta situació amb els nombrosos contractes d’afermament i servei domèstics documentats als arxius de protocols de Morella (Castelló).

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Detalles del artículo

Cómo citar
Aparici Martí, J., & Rabassa i Vaquer, C. A. (2019). Ensenyar i aprendre. La formació professional a través dels contractes d’afermament dels segles XIV i XV al Maestrat i Els Ports de Morella (Castelló). Millars. Espai I Història, 1(46), 73–113. Recuperado a partir de https://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/3751
Sección
DOSSIER
Biografía del autor/a

Joaquín Aparici Martí, Universitat Jaume I

Doctor en historia. Professor ajudant doctor (II). Departament de Pedagogia, Didàctica de les CCSS.

Carles Alfred Rabassa i Vaquer, Universitat Jaume I. Castelló.

Doctor en historia. Professor titular. Departament d'Història, Geografia i Art.

Artículos más leídos del mismo autor/a