Evolución de los italianismos en los últimos diccionarios académicos del español
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Resum
Descàrregues
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
S'utilitza una llicència de drets d'autor CREATIVE COMMONS d'accés obert. Aquells autors les obres dels quals siguin publicades per aquesta revista, accepten els termes següents:
- a. Els autors conservaran els seus drets d'autor i garantiran a la revista el dret a publicar primer la seva obra, que estarà simultàniament subjecta a la Llicència de Reconeixement Creative Commons CC BY SA que permet a tercers compartir l'obra sempre que s'indiqui el seu autor i la seva primera publicació.
- b. Els autors podran adoptar altres contractes de llicència no exclusius per a la distribució de la versió publicada de l'obra (per exemple, dipositar-la en un arxiu telemàtic institucional o publicar-la en un volum monogràfic) sempre que s'indiqui la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors poden -i es recomana- difondre la seva obra a través d'Internet (per exemple, en arxius telemàtics institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de presentació, la qual cosa pot produir intercanvis interessants i augmentar les citacions de l'obra publicada.
Referències
Ayala Simón, Eduardo. 2002. «Italianismos en drae 1992 (versión electrónica), heterogeneidad en las marcas del sector de las comidas». En Atti del XX Convegno [Associazione Ispanisti Italiani], ed. Andrea Lippolis. Firenze, 37-50.
Conde, Óscar. 2016. «La Pervivencia de los Italianismos en el Español Rioplatense». Gramma, XXVII, 57: 83-89.
Gómez Capuz, Juan. 2009. «El tratamiento del préstamo lingüístico y el calco en los libros de texto de bachillerato y en las obras divulgativas». Tonos 17, 1-24.
Lapesa, Rafael. 1981. Historia De La Lengua Española. Madrid: Gredos.
Lliteras, Margarita. 2016. «Problemas lexicográficos de los préstamos italianos en español». En Actes du XXVIIe Congrès Internacional de Linguistique et de Philologie Romanes, Nancy, 15-20 de julio de 2013, section 11 Linguistique de contact, eds. Éva Buchi, Jean-Paul Chauveau y Jean Marie Pierrel. Strasbourg: Éditions de Linguistique et de Philologie, vol. 2, 1245-1255.
Penny, Ralph J. 2006. Gramática Histórica del Español. 2.ª ed. Barcelona: Ariel.
Real Academia Española. 1992. Diccionario de la Real Academia Española. Madrid: Espasa, ed. electróncia.
Real Academia Española. 2001 (22.ª ed.). Diccionario de la Real Academia Española. Madrid: Espasa.
Real Academia Española. 2003. Diccionario de la Real Academia Española, Madrid: Espasa, ed. electrónica.
Real Academia Española y Asociación de Academias de la Lengua Española. 2005. Diccionario panhispánico de dudas. Madrid: Espasa.
Real Academia Española: Banco de datos (CORPES XXI) [en línea]. Corpus del Español del Siglo XXI (CORPES). <http://www.rae.es> [Consulta: del 14-10-2019 al 31-10-2019].
Real Academia Española. 2014 (23.ª ed.). Diccionario de la lengua española. Madrid: Espasa-Calpe.
Sánchez Mouriz, Héctor. 2015. «Préstamos Lingüísticos en la Lengua Española Actual: Italianismos, Latinismos, Arabismos, anglicismos y Galicismos». International Journal of Language and Linguistics, 2 ( 1), 41-53.
Terlingen, J. H. 1943. Los italianismos en español desde la formación del idioma hasta principios del siglo XVII. Amsterdam: Noord-Hollandsche Uitgeversmaatschappij.
Terlingen, J. H. 1960. «Italianismos». En Enciclopedia Lingüística Hispánica, ed. Manuel Álvar. Vol. 2. Madrid: CSIC, 263-305.