Representación social de la inmigración en el discurso del Partido Popular
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Resum
Este artículo explora la representación social de la inmigración que se desprende del discurso político del Partido Popular. El Partido Popular (PP) es un partido político que estuvo a la cabeza del gobierno en España entre los años 1996 y 2004. Desde la perspectiva del Análisis Crítico del Discurso, se lleva a cabo un análisis semántico de la temática y las macroproposiciones que componen la macroestructura del corpus seleccionado. Este corpus está compuesto por veinticuatro debates parlamentarios y treinta y dos entrevistas realizadas a distintos miembros del Partido Popular sobre inmigración. Este análisis desvelará cómo operan las ideologías subyacentes y cómo estas se manifiestan discursivamente, determinando la producción lingüística de los hablantes. Igualmente, se harán explícitas aquellas formas de proyección, construcción y reconstrucción de prejuicios sobre las personas migradas, que se desprenden del discurso del Partido Popular sobre inmigración.
Descàrregues
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
S'utilitza una llicència de drets d'autor CREATIVE COMMONS d'accés obert. Aquells autors les obres dels quals siguin publicades per aquesta revista, accepten els termes següents:
- a. Els autors conservaran els seus drets d'autor i garantiran a la revista el dret a publicar primer la seva obra, que estarà simultàniament subjecta a la Llicència de Reconeixement Creative Commons CC BY SA que permet a tercers compartir l'obra sempre que s'indiqui el seu autor i la seva primera publicació.
- b. Els autors podran adoptar altres contractes de llicència no exclusius per a la distribució de la versió publicada de l'obra (per exemple, dipositar-la en un arxiu telemàtic institucional o publicar-la en un volum monogràfic) sempre que s'indiqui la publicació inicial en aquesta revista.
- Els autors poden -i es recomana- difondre la seva obra a través d'Internet (per exemple, en arxius telemàtics institucionals o a la seva pàgina web) abans i durant el procés de presentació, la qual cosa pot produir intercanvis interessants i augmentar les citacions de l'obra publicada.