Al llarg dels segles, les dones han estat les grans oblidades de la història, ja que per a la historiografia tradicional només calia destacar reis, batalles i déus. Avui dia, la labor de la recerca intenta rescatar
la figura femenina dels diferents encasellaments imposats i donar el vertader valor a la seua contribució en el nostre passat, present i amb ells futur.
La labor que ens ocupa en el cas de la dona de l’antic Egipte, és la de donar-li la visualització necessària per a allunyar-la dels rols tradicionals de la llar i la maternitat com a únics i sempre respectant aquests, ampliar-los per a adonarnos de la gran varietat de tasques que les dones egípcies podien realitzar, així com la legislació que les emparava i protegia. El món medicoreligiós no era una excepció i hem de reconèixer la labor d’aquestes dones en la religiositat diària, tant en àmbit privat com públic i tant en l’àmbit de la llar com a escala estatal. Un debat feminista en l’estudi d’aquesta realitat diària de les dones egípcies adscrites als diversos grups socials, ens proporcionarà un retrat real, plural i actualitzat d’aquestes extraordinàries dones.

DOI: https://doi.org/10.6035/Asparkia.2020.37

Publicades: 2020-12-16