Señoritas y obreras bajo la tutela de la iglesia. Un estudio de la asociación de mujeres Obra Protección de Intereses Católicos de Castellón (1921-1927)

Contenido principal del artículo

Rosa Monlleó Peris

Resumen

El present article pretén analitzar el paper tutelar que l’Església va exercir sobre les dones catòliques de Castelló a través de l’Obra Protecció d’Interessos Catòlics i la seua concreció en el Sindicat Nostra Senyora de Lledó. Els anys de crisi posterior a la Primera Guerra Mundial van ser caldo de cultiu pera l’associacionisme i les dones catòliques de les capes mitges i de la burgesia de Castelló van organitzar un sindicat femení, que dins de la més pura ortodòxia catòlica de reformisme social, va intentar oferir ajudes materials a les treballadores i propostes de regeneració moral per a recristianitzar a les obreres apartar-les del socialisme i l’anarquisme. Amb estes activitats, les dones catòliques passen a ocupar l’espai públic, trencant el discurs de les esferes separades, que assignava només als hómens l’acció social i política.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Detalles del artículo

Cómo citar
Monlleó Peris, R. (2004). Señoritas y obreras bajo la tutela de la iglesia. Un estudio de la asociación de mujeres Obra Protección de Intereses Católicos de Castellón (1921-1927). Millars. Espai I Història, 13(27), 123–163. Recuperado a partir de https://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/3171
Sección
DOSSIER