Turismo residente de la Unión Europea en el litoral norte valenciano

Contenido principal del artículo

Emilio M. Obiol Menero
Juan A. Herrero Peinado

Resumen

El present article té per objectiu el coneixement geogràfic del col·lectiu de Turistes Residents de la Unió Europea (T.R.U.E.) al litoral nord del País Valencià; concretament als municipis costers i turístics de Vinaròs, i sobre tot Peníscola i Alcalá de Xivert.
Sobre la hipòtesi un empadronament d’habitants TRUE clarament per davall de la realitat, s’ha calculat per mitjà de fonts indirectes, quin és el cens de TRUE més pròxim a la realitat, ascendint este a un col·lectiu próxim al 10% del total d’habitants dels tres municipis especialitzats en turisme residencial.
Així mateix, s’han estudiat les característiques territorials, sociodemogràfiques i de comportament més significatives d’este col·lectiu que, encara que catalogat en la literatura turística com «turisme de silenci», cada vegada més, per la seua densitat creixent, com així succeïx també en altres comarques del sud valencià, mereix tindre’l en consideració.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Detalles del artículo

Cómo citar
Obiol Menero, E. M., & Herrero Peinado, J. A. (2018). Turismo residente de la Unión Europea en el litoral norte valenciano. Millars. Espai I Història, 9(23), 47–61. Recuperado a partir de https://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/3055
Sección
Artículos