Anàlisi històrica de l'evolució urbana i de les formes del parcel·lari doméstic als ravals mudéjars d'Onda i de Sogorb (Castelló)

Contenido principal del artículo

Sergi Selma Castell

Resumen

L’anàlisi que es presenta aquí sobre les moreries urbanes medievals d’Onda i de Sogorb contempla un estudi morfològic i una interpretació de llurs plantes urbanístiques i de les formes topogràfiques que adopten. Igualment, es fa una aproximació al parcel•lari urbà que va caracteritzar l’assentament de la població musulmana o cristiana en aquests ravals. El procés d’estudi és fa regressivament des de les planimetries urbanes actuals. El treball es completa amb un procés de reconstrucció del que fou l’espai habitat en cada moment i qüestiona la interpretació estàtica de les plantes urbanes a les quals s’apliquen models teòrics de funcionament.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Detalles del artículo

Cómo citar
Selma Castell, S. (2018). Anàlisi històrica de l’evolució urbana i de les formes del parcel·lari doméstic als ravals mudéjars d’Onda i de Sogorb (Castelló). Millars. Espai I Història, 2(16), 125–149. Recuperado a partir de https://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/2944
Sección
HISTÒRIA