‘What Mrs Fisher knows about cooking’ - on the titles of early American cookbooks

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Magdalena Bator

Resum

L'article que es presenta pretén examinar les estratègies utilitzades per les escriptores nord-americanes de llibres de cuina per atraure el públic a qui anaven dirigides les col·leccions. L'estudi es basa en llibres de cuina del segle XIX publicats als Estats Units; les col·leccions anteriors, encara que disponibles als Estats Units, es van publicar a la Gran Bretanya i es van portar des d'allà. Escrits per i, en molts casos, per mestresses de casa, els llibres de cuina analitzats mostren, per una banda, com els autors intentaven convèncer el possible lector de la seva perícia i coneixements. D'altra banda, un cert grau d'intimitat amb el lector havia d'atreure l'atenció cap a la col·lecció. La discussió es basa en (i) els títols dels llibres de cuina, ja que són "el primer punt de contacte entre l'escriptor i el lector potencial" (Haggan, 2004, p. 193) i un factor important en l'èxit d'un llibre; i (ii) les signatures de les autores (ja que no totes les publicacions estaven signades amb el nom de l'autora).

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Bator, M. (2023). ‘What Mrs Fisher knows about cooking’ - on the titles of early American cookbooks. Language Value, 16(1), 23–41. https://doi.org/10.6035/languagev.7224
Secció
Articles

Referències

CC = Community cookbooks: An online collection. Library of Congress. Available at: https://guides.loc.gov/community-cookbooks
Davidson, A. (2006). The Oxford companion to food. Oxford University Press.
Elias, M. (2017). Food on the page. Cookbooks and American culture. University of Pennsylvania Press.
Feeding America: the historic American cookbook project. Online. Michigan State University Digital Repository. Available at: https://d.lib.msu.edu/islandora/search?collection_page=fa&type=dismax&sort=date_key%20asc&islandora_solr_search_navigation=0&f%5B0%5D=collection%3A%22Feeding%5C%20America%5C%3A%5C%20the%5C%20Historic%5C%20American%5C%20Cookbook%5C%20Project%22
Genette, G. (1988). “Structure and functions of the title in literature”, Critical Inquiry, 14(4), 692-720.
Genette, G. (1991). “Introduction to the paratext”, New Literary History, 22(2), 261-272.
Grivel, Ch. (1973). Production de l'intérêt romanesque. [Approaches to semiotics 34]. Mouton de Gruyter.
Haggan, M. (2004). “Research paper titles in literature, linguistics and science: Dimensions of attraction”, Journal of Pragmatics, 36, 293-317.
Harbury, K.E. (1994). “Colonial Virginia’s cooking dynasty: Women’s spheres and culinary art”, Dissertations, Theses, and Masters Projects. https://dx.doi.org/doi:10.21220/s2-taba-qw54
Hoey, M.P. (1988). “Writing to meet the reader’s needs: Text patterning and reading strategies”, Trondheim Papers in Applied Linguistics, 4, 51-73.
Kelly, A.P. (2012). “Choice receipts from American housekeepers: A collection of digitised community cookbooks from the Library of Congress”, The Public Historian, 34(2), 30-52.
Langdon-Neuner, E. (2007). “Titles in medical articles: What do we know about them?”, The Journal of the European Medical Writers Association, 16(4), 158-160.
Lincoln, W. (1929). Bibliography of American cookery books 1742-1860. American Antiquarian Society.
Notaker, H. (2017). A history of cookbooks. From kitchen to page over seven centuries. University of California Press.
Savouring the past. Online. Available at: https://savoringthepast.net/2014/08/28/18th-and-early-19th-century-cookbooks-digital-searchable-and-free/
Soler, V. (2007). “Medicine and linguistics: A necessary symbiosis in medical titles”, The Journal of the European Medical Writers Association, 16(4): 151-152.
Thompson, G. & P. Thetela (1995). “The sound of one hand clapping: The management of interaction in written discourse”, Text, 15(1): 103-127.