e-Research y español LE/L2: Investigar en la era digital

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Gloria Sánchez Muñoz

Resum

Des dels inicis d’Internet, la tecnologia ha jugat un paper crucial en tots els àmbits. En particular, al món de l'educació i la recerca, l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ha avançat enormement i ha provocat una transformació completa en les metodologies utilitzades. Així, els entorns virtuals de recerca es consideren imprescindibles aquests dies per a aquells acadèmics i investigadors que vulguin avançar en les seves investigacions en l'àmbit de l'espanyol com a segona llengua (LS2) o llengua estrangera (LSF) (Allan, 2009; Mairal-Usón & Faber, 2020; Whishart & Thomas, 2017). El llibre e-Investigació i espanyol LE/L2: Investigar a l'era digital, editat per Mar Cruz Piñol (2021), aborda de manera conjunta les aportacions a la LS2/SFL des de tres camps diversos, és a dir, la biblioteconomia, la lingüística de corpus i l’edició digital. Aquesta publicació aporta una visió nova, interdisciplinària i internacional que combina la teoria amb l’estudi de casos.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Sánchez Muñoz, G. (2022). e-Research y español LE/L2: Investigar en la era digital. Language Value, 15(1). https://doi.org/10.6035/languagev.6412
Secció
Ressenyes de llibres i multimèdia

Referències

Allan, R. (2009). Virtual Research Environments: From Portals to Science Gateways. Chandos Publishing.

Mairal-Usón, R., & Faber, P. (2020). Linguistic Research in the 21st Century: Looking Beyond. In A. Bocanegra-Valle (Ed.), Applied Linguistics and Knowledge Transfer Employability, Internationalisation and Social Challenges (pp.55-64). Peter Lang.

Whishart, J., & Thomas, M. (2017). e-Research in Educational Contexts: The Roles of Technologies Ethics and Social Media. Routledge.