Camins per a continuar el trajecte (en el Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés)

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Joan Feliu Franch

Resum

La capacitat transformadora d'un museu precisa que accepti la seva naturalesa política i respongui als reptes que enfronta la seva comunitat. Les institucions culturals no poden deslligar els seus valors del que exhibeixen o comuniquen. Un museu és part de la comunitat. En aquest article s'expliquen les polítiques del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés, que condueixen a la creació d'un espai en permanent renovació de la seva col·lecció, que és un clar reflex social, que busca la interacció amb el públic al qual es dirigeix, i que es defineix com a feminista i actua en conseqüència.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Feliu Franch, J. (2022). Camins per a continuar el trajecte (en el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés) . Diferents. Revista De Museus, (7), 88–103. https://doi.org/10.6035/diferents.6668
Secció
Articles
Biografia de l'autor/a

Joan Feliu Franch, Universitat Jaume I

Doctor en Història de l'Art, per la Universitat de Castelló, Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, Tècnic Superior en Protocol i Comunicació Empresarial i Institucional. Especialitzat en els estudis de gestió del patrimoni i art contemporani, ha dirigit el Postgrau en Gestió Cultural de la Universitat Jaume i i ha impartit classes en mestratges d'universitats com la Universitat Politècnica de València, Universitat d'Alacant, Pablo de Olavide de Sevilla, Université de Tolosa Le Mirail, Università di Bologna, Universitat del Nord de Nicaragua, Universitat Nacional Major Sant Marcos de Lima, Universitat Nacional d'Enginyeria de Lima o la Universitat César Vallejo de Trujillo. Professor de la Universitat Jaume i (des de 1996) i de la Valencian International University (des de 2015). Gestor del MACVAC, Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés (des de 2016) i director de Mart, Fira d'Art Contemporani de Castelló (des de 2013).

Referències

American Association of Museums (1997), Museums for the New Millenium, Washington: American Association of Museums.

Baudelaire, Charles (1863, edic 1996), El pintor de la vida moderna en Salones y otros escritos sobre arte, Madrid: Visor.

Black, Graham (2012), Transforming Museums in the Twenty-first Century, London: Routledge.

Bollwerk, Elizabeth; Tate, Natalye., & Connolly, Robert. (2016), Open(ing) Authority Through Community Engagement: Museums & Social Issues, New York: Routledge.

Boylan, Patrick (1992), Museums 2000, politics, peoples, professionals and profit, London: Routledge.

Eliasson, Olafur (2010), «The Museum Revisited: Olafur Eliasson», Artforum, núm. 48, pp. 308-309.

Grenier, Catherine (2013), La Fin des musées, Paris: Éditions du Regard.

Jacob, George (2009), Museum design the future, Charleston: Booksurge publishing.

Lévi-Strauss, Claude (1967) Les structures élémentaires de la parenté. Paris, La Haye: Mouton et Maison des sciences de l'Homme.

Magnano Lampugnani, Vittorio & Sachs, Angeli (1999), Museums for a New Millennium. Concepts, Projects, Buildings, Munich: Prestel.

Montaner, Josep Maria (1995), Museos para un nuevo siglo, Barcelona: Editorial Gustavo Gili.

Pinto Ribeiro, Antonio, (2018), «The Impossible Museum», Memoirs, núm. 3, pp. 1-7.

Roberts, Lisa (1997), From Knowledge to Narrative: Educators and the Changing Museum. Washington: Smithsonian Institution.

Simon, Nina (2010), Participatory Museum, Santa Cruz: Museum 2.0.

Sztajnszrajber, Darío (2013) ¿Para qué sirve la filosofía? Pequeño tratado sobre la demolición, Barcelona: Planeta.

Tala, Alexia. (2018). «Arte y libertad: introducción a una geopoética institucional», Terremoto, núm. 12, pp. 1-8.

Villeneuve, Pat & Rowson Love, Ann (2017), Visitor-Centered Exhibitions and Curation in Art Museums. London: Rowman & Littlefield.