Necessiteu Vés a l’inici de sessió o Registrar per fer una tramesa.

Com a part del procés de la tramesa, els autors/ores han de verificar que compleixen totes les condicions següents. En cas que no se segueixin aquestes instruccions, les trameses es podran retornar als autors/ores.

Normes de publicació CLR

 

A.CONSIDERACIONS GENERALS. POLÍTICA EDITORIAL

Cultura, llengua i representació (CLR) és una publicació cientifico-acadèmica, de periodicitat semestral, dedicada a la recerca en l'àmbit dels estudis lingüístics culturals. Cada número aborda un dels espectres rellevants de les representacions culturals en les seves diferents manifestacions lingüístiques (socials, polítiques, educatives, artístiques, històriques, etc.), amb especial èmfasi en els enfocaments innovadors. El seu objectiu és la difusió de propostes rellevants per a la comunitat científica internacional dins de la disciplina dels estudis lingüístics culturals, per la qual cosa expressa el seu compromís amb la publicació d'aportacions originals i d'alt contingut científic, seguint els paràmetres internacionals de la investigació humanística. L'acceptació dels articles per a la seva publicació estarà condicionada a l'opinió positiva de dos avaluadors externs. La presentació d'un treball d'avaluació implica que és material inèdit i no es troba en fase d'avaluació per a una altra publicació. En el cas que un article publicat prèviament en Cultura, Llengua i Representació desitgi ser publicat pel seu autor en un altre mitjà, haurà d'esmentar aquesta revista com el lloc original de publicació. Per a qualsevol dubte sobre això, es recomana consultar amb l'adreça de la revista.  

 

B. PRESENTACIÓ D'ORIGINALS

Les aportacions es realitzaran electrònicament en document WORD o RTF.

Aquesta és la plantilla per a l'escriptura els articles. 

Aquesta és la plantilla per a l'escriptura de les ressenyes.

Es recomana  l'ús del llenguatge inclusiu en els articles sotmesos a revisió, primant l'utilització de les recomanacions específiques de la Guía de tratamiento no sexista del lenguaje administrativo de la Universitat Jaume I. CLR exigeix que s'informe sobre si les dades d'origen de les recerques tenen en compte el sexe, amb la finalitat de permetre l'identificació de possibles diferències.

 

B.1 Articles

Els originals es poden presentar en castellà, valencià o anglés. S'ha d'incloure un títol, un resum d'entre 150 i 250 paraules clau i entre 4 i 8 paraules clau. Tota aquesta informació ha de ser bilingüe en la seua totalitat, necessàriament en anglés i en un altre dels idiomes de la revista, ja siga castellà o valencià. L'estructura del resum ha d'incloure la següent informació: introducció, metodologia, resultats, discussió i/o conclusió. L'extensió dels articles, a un espai senzill, ha d'anar des de 7000 fins a 8000 paraules, incloent resum i bibliografia. En el cas que hi hagi apèndixs (documentació addicional que ja existeixi independentment del text, i no en formi part, incorporant dades o informació estrictament necessària per a la comprensió de l'article) si n'hi ha, es consideraran per separat i no podran excedir de cinc pàgines.  

 

B.2 Ressenyes

Els originals es poden presentar en castellà, valencià o anglés. Les ressenyes de publicacions rellevants tindran 3-5 pàgines (900-1500 paraules aprox.). La ressenya ha d'incloure: títol complet del llibre; els noms complets dels autors en l'ordre en què són citats en el llibre; lloc de publicació; editor; any de publicació; nombre total de pàgines (p. ex. XII + 234); ISBN; preu (si es coneix).  

 

 

C. INFORMACIÓ PERSONAL

La informació personal i de contacte de l'autor s'introduirà a l'aplicació de la pàgina web a què es té accés des de l'adreça i l'edició de la revista, però els avaluadors externs no tindran informació sobre l'autoria dels articles i ressenyes. S'inclourà la informació següent: a) Nom i cognoms; b) Departament al qual es pertany, universitat, adreça postal del despatx a la institució, codi postal, ciutat i país; c) adreça de correu electrònic institucional (no és vàlid gmail, hotmail...); d) ORCID amb el format següent https://orcid.org/0000-

Cada autor ha de tindre el seu codi ORCID i ha de tenir-lo actualitzat a l'hora de fer l'enviament.

Si un article és escrit per més d'un autor, caldrà explicar el motiu de l'ordre de signatura i s'haurà d'especificar quina part ha aportat cada autor/a. Quan feu l'enviament s'ha de donar d'alta a tots els autors.

 

D. FORMAT

Els originals s'han d'escriure en interlineat simple i justificat amb la lletra Times New Roman 10.

La lletra Times New Roman 8 s'utilitzarà per a les notes. En cap cas s'utilitzaran notes a peu de pàgina per acomodar citacions bibliogràfiques.  

 

L'estructura serà la següent:

Títol de l'article en la llengua principal (Times New Roman, 12. Alineació: justificada. Seguit d'una línia sense text)

Títol en anglès, o castellà si l'idioma principal és l'anglès (Times New Roman, 11. Alineació: justificada. Seguit d'una línia sense text)  

Nom i cognoms de l'autor (en negreta i versaletes. Times New Roman, 10. Alineació esquerra)

Universitat o institució a la qual està vinculat l'autor (en negreta i versaletes. Times New Roman, 10. Alineació esquerra. Seguit d'una línia sense text)  

 

Resum: la paraula «Resum» en versaletes, la resta del resum en Times New Roman, 10. Alineació justificada. Entre 150 i 250 paraules.

Paraules clau: «Paraules clau» en cursiva, la resta del resum a Times New Roman, 10. Alineació justificada. Entre 4 i 8 paraules, aquestes paraules clau hauràn de ser del Tesauro Europeo de Educación (ERIC) o del Tesauro de la UNESCO. . (Seguit d'una línia sense text)  

 

Abstract: la paraula «Abstract» en versaletes, la resta del resum en Times New Roman, 10. Alineació justificada. Entre 150 i 250 paraules.

Keywords: «Keywords» en cursiva, la resta del resum a Times New Roman, 12. Entre 4 i 8 paraules. Alineació justificada  

 

1.NOMS DE PARÀGRAFS/CAPÍTOLS EN MAJÚSCULES     

1.1 Subdivisió en versaletes

1.1.1 Sub-divisió dins d'una subavaluació en cursiva

 

La tipografia en cursiva està restringida. S'utilitzen principalment en el cas de paraules i expressions estrangeres i si s'ha de ressaltar un terme. De la mateixa manera, els títols de llibres i publicacions periòdiques (revistes, diaris, etc.) també s'han d'escriure en cursiva. 

L'ús de negreta només s'ha d'utilitzar en encapçalaments o títols de secció, però no dins del cos principal del text. De la mateixa manera, s'ha d'evitar l'ús del subratllat al llarg del text.

Els guions (-) s'han d'utilitzar en expressions compostes.

El guió llarg (–) s'ha d'utilitzar per indicar els intervals entre les pàgines de referències bibliogràfiques i com a substitut dels claudàtors, en aquest cas han d'anar precedits i seguits d'un espai.

Si l'autor utilitza metàfores, ha d'aparèixer en versaleta -segons les convencions internacionals- La vida es un camí.  

 

E. CITES

Les cometes espanyoles s'utilitzaran en la següent gradació recomanada pel SAR (« " ‘ ‘ ” ») quan el text citat no excedeixi de quatre línies. Per a cites de quatre línies o més, el text ha d'estar sagnat per 1,25 cm, unit al paràgraf anterior i separat del paràgraf següent per una línia. El sistema de cites abreujades, incorporat al cos del text, s'utilitzarà utilitzant el següent format: Marquès (2016a: 32); (Solà, 2008: 115).

Quan existeixen referències existeixen de més d'un autor dins d'un parèntesi, han d'estar separades per punt i coma i ordenades cronològicament.

Les omissions textuals s'indicaran mitjançant el·lipsi entre claudàtors: [...]; així mateix, els comentaris de l'autor dins d'una cita seran entre claudàtors.

De la mateixa manera, els claudàtors també s'han d'utilitzar per marcar qualsevol digressió o addició per part de la persona citant: «L'única evidència empírica trobada pels investigadors [abans dels anys cinquanta] és la que inclou...». A més, els comentaris de l'autor dins d'una cita s'inclouran entre claudàtors.

Com a norma general, les cites directes han de ser seguides per la seva referència abreujada, la qual cosa reduirà significativament l'ús de notes a peu de pàgina. No obstant això, les referències a cites més grans d'un paràgraf separat s'han de col·locar tard o d'hora, de manera que no es puguin interpretar com a part de la cita.   

 

F. BIBLIOGRAFIA

La bibliografia s'ha de presentar al final del treball, ordenada alfabèticament pels autors, i ajustada als següents criteris criteris APA 7.ª Edición (especificats a continuació). Els noms dels autors no seran abreujats, ni s'utilitzarà una ratlla ni guions si es repeteix un autor.  

Si el DOI facilitat en la publicació és excessivament llarg, podeu utilitzar  

 

F.1  Llibres

No s'hi indica la ciutat d'edició, només l'editorial.

Montoro del Arco, Esteban Tomás (2006). Teoría fraseológica de las locuciones particulares. Las locuciones prepositivas, conjuntivas y marcadoras en español. Peter Lang.

 

F.2 Llibres electrònics

Sanz Gil, Mercedes (Ed.) (2022). Estrategias lingüísticas para la sociedad multilingüe. Octaedro. https://doi.org/10.36006/16333

 

F.3 Articles en publicació periòdica

Navarro Ferrando, Ignasi (2017). Conceptual metaphor types in oncology. Ibérica, 34, 163-186.  

 

F.4 Parts, capítols... d'un llibre col·lectiu

Martí-Contreras, Jorge (2022). La mediación lingüística en español para fines específicos: el ámbito de los negocios. En M.Sanz (Ed), Estrategias lingüísticas para la sociedad multilingüe (pp. 63-76). Octaedro. https://doi.org/10.36006/16333

 

F.5 Si l'autoria s'adjudica a una institució, se li dóna el mateix tractament tipogràfic.

Consejo de Europa (2001). Marco Común Europeo de Referencia para las Lenguas: aprendizaje, enseñanza, evaluación. Consejo de Europa.

 

F.6 Any

Si hi ha més d'una obra del mateix autor/a publicada el mateix any, s'indicarà amb una lletra rodona ust després de l'any, sense separació:

Duque, Eladio (2011a). The texture of discourse: Towards an outline af connectivity theroy de  Jan Renkema. Círculo de lingüística aplicada a la comunicación, 45, 56-64.

Duque, Eladio (2011b). Integración de conocimiento en las relaciones de discurso. Tonos digital: revista de estudios filológicos, 21. https://www.um.es/tonosdigital/znum21/secciones/estudios-11-duque.htm

 

F.7. Més d’una obra d’un autor

S'escriurà a cada referència els cognoms i nom dels autors (i no es faran servir guions ni ratlles o línies) sense abreujar el nom.

 

G. CORRECCIÓ DE PROVES

Un cop finalitzada l'avaluació a doble cec, es modelitzarà l'article i l'autor podrà revisar la correcció de la prova.  

 

H. INFORMACIÓ SOBRE EL PROCÉS EDITORIAL I TERMINIS

La revista fixarà dos terminis per al lliurament de l'obra original, per a cada volum el termini de lliurament finalitzarà 6 mesos abans de la data de publicació, és a dir:

      - Número ordinari: publicació al maig. Convocatòria oberta de l'1 de juny al 31 d'octubre.

      - Número monogràfic: publicació al novembre. Convocatòria oberta de l'1 de desembre al 31 de març.

La mitjana de setmana entre les quals s'envia l'article i es publica és d'24 setmanes.

Es seleccionaran dos avaluadors externs per a cada article i s’assegurarà que es tracta d'una revisió cega de l'article.

Els avaluadors envien els informes a l'editor i proposen la (a) acceptació de l'article sense modificacions, (b) acceptació amb modificacions o (c) no acceptació.

Els editors envien els autors dels informes i donen una data límit, si cal, per a la millora de l'article.

Els autors tornen a pujar l'article millorat a la plataforma, acompanyat d’un informe amb els canvis.

Els editors envien a avaluadors externs, de nou, l'article per a l'acceptació final o no.

Els editors envien l'article a la disposició final.

Els editors publiquen el número.

 

I. CIÈNCIA OBERTA

Es recomana als autors i les autores el dipòsit del material complementari, almenys les dades d'investigació subjacents a les publicacions, en repositoris institucionals o repositoris temàtics d'accés obert federats en la European Open Science Cloud (EOSC).

Els autors i les autores amb vinculació amb l'UJI podran dipositar les seues dades d'investigació en el Repositori de la Universitat Jaume I. Més informació en https://www.uji.es/serveis/cd/bib/serveis/investigacio/dades/

La informació sobre el depòsit de les dades d'investigació en un repositori haurà d'esmentar-se en l'article, mitjançant la descripció del tipus de dades depositades i la URL del repositori o el codi identificador.