Proposta per a la integració de Scrum i ESP per a estudiants d'anglès com a llengua estrangera en turisme: marc teòric i enfocament metodològic

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Rocío Gragera
Isabel Soto Déniz

Resum

L'objectiu principal d'aquest article és abordar l'absentisme i el baix rendiment acadèmic als cursos d'anglès com a llengua estrangera per a estudiants de Turisme, integrant la metodologia Scrum a través d'EduScrum. Basat en els principis de Scrum de cicles iteratius, treball en equip i retroalimentació, EduScrum millora la participació dels estudiants i la competència lingüística mitjançant l'organització de tasques en esprints estructurats enfocats a escenaris específics del turisme. Els estudiants assumeixen rols com Scrum Master i Product Owner, fomentant el lideratge, la responsabilitat i la gestió del temps. La metodologia promou la retroalimentació contínua i l'adaptabilitat, alineant-se amb el principi d'eficiència del doble de treball a la meitat de temps. S'esperen resultats com una millora en l'assistència, les habilitats lingüístiques i la col·laboració. Es discuteixen desafiaments com ara la resistència dels estudiants a l'autogestió i la distribució desigual de la càrrega de treball, proposant solucions per superar aquestes barreres. En conclusió, aquest enfocament estructurat proporciona un marc pràctic per integrar Scrum amb l'anglès per a fins específics, creant un entorn d'aprenentatge dinàmic i actiu que prepara els estudiants per a l'èxit professional a la indústria del turisme.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Gragera, R., & Soto Déniz, I. (2024). Proposta per a la integració de Scrum i ESP per a estudiants d’anglès com a llengua estrangera en turisme: marc teòric i enfocament metodològic. Language Value. https://doi.org/10.6035/languagev.8474
Secció
Articles

Referències

Bruner, J. S. (1988). Learning and the social environment. Harvard University Press.

Delhij, A., Van Solingen, R., & Wijnen, F. (2015). EduScrum guide. EduScrum.

Dudley-Evans, T., & St. John, M. J. (1998). Developments in English for Specific Purposes: A multidisciplinary approach. Cambridge University Press.

Heikkilä, V., Paasivaara, M., & Lassenius, C. (2016). Teaching university students Kanban with a collaborative board game. IEEE/ACM International Conference on Software Engineering, 471-480.

Hutchinson, T., & Waters, A. (1987). English for Specific Purposes: A learning-centered approach. Cambridge University Press.

Mahnic, V. (2012). A capstone course on agile software development using Scrum. IEEE Transactions on Education, 55(1), 99-106.

Schwaber, K., & Sutherland, J. (2017). The Scrum guide. Scrum.org.

Serrador, P., & Pinto, J. K. (2015). Does Agile work? A quantitative analysis of agile project success. International Journal of Project Management, 33(5), 1040-1051.

Sutherland, J. (2014). Scrum: The art of doing twice the work in half the time. Crown Business.

Vila-Grau, G., & Capuz-Rizo, S. F. (2021). La extensión de la agilidad al ámbito docente a través de Scrum y eduScrum. Revista de Tecnología Educativa, 13(2), 135-148.

Voštinár, A. (2024). Agile methods in higher education: Implementing Scrum in language learning. Journal of Educational Innovations, 22(3), 27-39.

Vygotsky, L. S. (1978). Mind in society: The development of higher psychological processes. Harvard University Press.