Codi ètic
Normes ètiques i guia de bones pràctiques durant l’edició:
kult-ur es compromet a complir uns principis ètics i guies de bones pràctiques, elaborades a partir de les COPE's Best Practice Guidelines for Journal Editors.
La responsabilitat sobre els originals publicats pertoca, en últim terme, a la direcció i l’Equip Editorial de kult-ur. En aqueixa decisió són decisius, tot i que no vinculants, els informes de l’Equip d’Avaluació.
Cap de les persones que formen part de la revista revelaran informació sobre un manuscrit rebut a persones que no estiguen involucrades directament en el procés editorial; és a dir, autor/a, potencials revisors o revisores o altres editorials.
Els treballs inèdits presentats en un original no seran emprats per a investigacions pròpies per cap de les persones vinculades a kult-ur que tinguen accés a aqueix original. En qualsevol cas, caldrà comptar amb l’autorització expressa i consentiment dels autors o autores.
kult-ur rebutja tota mena de plagi, autoplagi, falsificació i ús fraudulent de dades. També assumeix responsabilitat i compromís en cadascun dels processos, des de la recepció del text fins a la seua publicació final. La revista kult-ur empra el software de detecció de plagi i autoplagi Oxsico gestionat mitjançant el Servei de Biblioteca de la Universitat Jaume I.
En cas de coautoria o autoria múltiple, l'ordre de signatures en l'article indica el grau de contribució de cadascun dels/de les autors/es en el manuscrit. Per tal de detallar l'aportació individual de cada autor/a es recomana seguir la taxonomia CRediT (Contributor Roles Taxonomy).
Així mateix, la revista recorda que la condició d'autoria està vinculada al compliment dels principis establerts en les guies de bones pràctiques de les normes Vancouver, del Committee on Publication Ethics (COPE) y del Codi de Bones Pràctiques en Investigació i Doctorat (CBPID) de la Universitat Jaume I.