On va el grec del segle XXI?

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Ruben Montañés

Resum

Pot la llengua grega respondre a les necessitats de la vida dʹavui? Lingüistes i traductors van prendre postura les proppassades setmanes a la pregunta que va plantejar To Vima.


Pot la llengua grega respondre als nous conceptes, als nous objectes, a les noves realitats del s. XXI —i sobretot, amb la immediatesa i la velocitat que requereix la necessitat de comunicació en un món globalitzat? Va ser la pregunta que vam plantejar a traductors i traductores amb experiència de les tres grans llengües europees —Margarita Zakhariadu (anglès), Rita Kolaïti (francès), Kostas Kosmàs (alemany)— i a quatre professors de lingüística amb experiència en lʹedició de diccionaris i en la compilació de corpus de texts— Dionissis Gutsos (Corpus de Texts Grecs), Geórgios Bambiniotis (diccionaris del Centre de Lexicologia), Iorgos Papanastassiu (diccionari de la Fundació Triandafil·lidis), Khristóforos Kharalambakis (Diccionari dʹÚs de lʹAcadèmia dʹAtenes). Des de diumenge 4 dʹagost i fins al passat diumenge 15 de setembre, passant-se el testimoni de lʹun a lʹaltre, ens han donat una imatge calidoscòpica dels paràmetres de la pregunta en una conversa que queda oberta.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Montañés, R. (2020). On va el grec del segle XXI?. ΑΕΡΗΔΕΣ TORRE DELS VENTS, (1), 219–221. Retrieved from https://www.e-revistes.uji.es/index.php/aerides/article/view/5916
Secció
Revista de revistes