El terme «Sahel» com a indicador discursiu de l'espai d'identitat a Camerun Nord

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Zacharie Hatolong Boho

Resum

El llenguatge o les pràctiques lingüístiques són susceptibles de crear lligams comuns en què es materialitzen, simbòlicament o especí cament, les identitats culturals. La transmissió de l’espai sahelià de Camerun amb el vocable «Sahel» i els seus derivats terminològics en són un exemple. De fet, aquesta paraula descriu i participa a una geogra a tranquil·la de la sociocul- tura o a una semiòtica de la vida diària. «Sahel» és el terme que designa un univers sociocultural vast i la «sahélitude» és la seua pràctica, és a dir, els fonaments d’un model de discurs identitari o d’una visió política objectiva. Com que els discursos que giren al voltant de l’aïllament i l’exclusió social són inoperatius per a les societats que busquen la integració i polítiques públiques més justes, els posicionaments relativistes i consensuals s’imposen com a mesura pal·liativa. Per tant, l’ecònim pot substituir l’antroposociònim per a constituir un mode in vivo de dir reflexiu o dir alteritari. 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Hatolong Boho, Zacharie. 2016. “El Terme «Sahel» Com a Indicador Discursiu De l’espai d’identitat a Camerun Nord”. Kult-ur 3 (6):261-72. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2016.3.6.10.
Secció
Extramurs
Biografia de l'autor/a

Zacharie Hatolong Boho, Escuela Normal Superior / Universidad de Maroua (Camerún)

Profesor Titular,

Responsable del Máster en Estudios Hispánicos y Coordinador de las actividades científicas en el Departamento de Lenguas Extranjeras

Escuela Normal Superior / Universidad de Maroua