Un entorn que discapacita? Principals barreres de transport i infraestructura identificades en la història de vida de Rafa

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Almudena Cotán Fernández

Resum

En aquest article es presenten els resultats parcials d’una tesi doctoral, en la qual es pretenia analitzar els facilitadors i obstacles que els estudiants amb discapacitat es trobaven durant la seua trajectòria en les institucions d’ensenyament superior. A partir del mètode biograficonarratiu es pretenia donar a conèixer el punt de vista dels estudiants amb discapacitat, identificar i explicar les barreres i ajudes que aquests joves vivenciaven en la seua formació universitària. Per a la recollida d’informació s’ha fet ús de diversos instruments com són entrevistes o fotografies. En concret, els resultats d’aquest treball se centren a identificar les barreres arquitectòniques i d’infraestructura urbanística que un participant d’aquesta investigació identificava en el seu accés i recorregut cap a la Universitat. Entre les principals conclusions obtingudes podem destacar com la presència d’un vehicle propi per al desplaçament és imprescindible, l’absència d’accessibilitat d’algunes voreres, així com la mala combinació i adaptació dels transports públics. 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Cotán Fernández, Almudena. 2016. “Un Entorn Que Discapacita? Principals Barreres De Transport I Infraestructura Identificades En La història De Vida De Rafa”. Kult-ur 3 (6):195-214. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2016.3.6.8.
Secció
Extramurs
Biografia de l'autor/a

Almudena Cotán Fernández, Universidad Isabel I

Almudena Cotán Fernández doctora en la línea de Atención a la Diversidad cursó la Licenciada en Pedagogía por la Universidad de Sevilla, durante los años 2003/2008. Actualmente trabaja como profesora adjunta en la Universidad Isabel I en los Grados de Educación Infantil, Primaria y Máster en Formación del Profesorado en Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formación Profesional y Enseñanza de Idiomas.