Aproximació geogràfica a la problemàtica de la N-340 al seu pas per la província de Castelló - Pons Chust, Raül (Millars. Espai i Història, 2005)
A propòsit del projecte de desdoblament de la carretera N-340 al seu pas per la província de Castelló i la iniciativa de perllongar l’autovia A-7 per l’interior .ns Catalunya, han aparegut una sèrie de qüestions territorials que s’han de resoldre el més aviat possible. La confictivitat de la N-340 al seu pas per Castelló és antiga i presenta difícils solucions. En aquest sentit, el mètode DAFO que consisteix a avaluar tant els aspectes negatius com els positius d’una situació, ens permetrà discernir millor el problema i llençar una sèrie d’idees innovadores centrades en analitzar les vertaderes repercussions territorials de la planificació d’infraestructures a Castelló, basada en un model de creixement que comença a ser insostenible. En definitiva, aquest article pretén oferir una visió diferent del tema des de l’àmbit de la Geografia (ciència que no s’ha pronunciat massa sobre el transport al País Valencià) i amb criteris sostenibles, vertader horitzó del desenvolupament del segle XXI.