Puntualitzacions sobre la institució ramadera del Lligallo. El Lligallo de Culla - Rabassa Vaquer, Carles (Millars. Espai i Història, 2018)
Malgrat la relativa abundàcia d’estudis sobre la institució ramadera del lligallo encara subsisteix certa visió que hi vol veure una mena de federació ramadera que s’ocuparia de tot allò referent a l’explotació pecuària. L’estudi d'un nou lligallo d’àmbit estrictament municipal, el de la vila de Culla (Alt Maestrat), a afegir al llistat dels ja coneguts, ens permet aprofondir en el vertader significat de la institució, remarcant el seu caràcter de subinstitució menor originada al si del consell municipal i amb una funció purarnent técnica: arbitrar un expedient per tat que els animals extraviats puguen ésser recuperats peis seus amos