Educación frente a la crisis climática: la proliferación de aerogeneradores - Carrasquer Zamora, José; Carrasquer Álvarez, Beatriz; Ponz Miranda, Adrián; Royo-Torres, Rafael; Lázaro Peinado, Carmen (kult-ur, 2025)
La transició energètica propiciada pel canvi climàtic actual està provocant una progressiva tendència a la proliferació d’instal·laci· ons industrials generadores d’electricitat. Això pot afectar seriosament la qualitat de vida de la societat en el medi urbà i rural i a la seua forma de vida, produint un gran impacte en els paisatges, ecosistemes, biodi· versitat i en les reserves de recursos geològics. En l’assumpte que con· cerneix en aquest treball s’entén que la utilització d’aerogeneradors i plaques d’energia solar són un gran avanç, progressiu, en la generació d’electricitat, i són fonamentals per a la descarbonització atmosfèrica terrestre. No obstant això, cal analitzar els aspectes negatius implícits d’aquest desenvolupament industrial. En aquest sentit sorgeixen qüesti· ons com ara, d’on s’extrauen els materials necessaris?, quina és la seua abundància?, quins són aquests materials?, on se situen aquestes instal· lacions?, es té en compte per a decidir la localització possibles efectes en el medi? Es presenten les bases per al coneixement sobre en quina mesura els futurs docents en ensenyances obligatòries tenen prou coneixements sobre aquests aspectes, que els capacite per a prendre iniciatives d’infor· mació i comportament per a ajudar els ciutadans a la presa de decisions en l’àmbit social.