Patrimoni pedagògic del segle XX, una herència cultural a protegir: El Museu Pedagògic de Castelló (MPdC) i les seues tasques de conservació i restauració - Safont Cruz, Elvira (kult-ur, 2021)
En aquest article es donen a conéixer els fons del Museu Pedagògic de Castelló (MPdC) mitjançant la presentació de les labors en conservació i restauració que es realitzen d’aquests. S’aborda des de l’origen d’aquest museu tal particular, així com les característiques dels seus fons, en quin estat de conservació es troben les peces, i quines intervencions són les més realitzades i el seu perquè. Els tractaments generals de peces com a models anatòmics desmuntables destinats a l’ensenyament del cos humà, mapes físics i polítics escolars de paper, una sèrie de mapes negres pintats a mà que permeten ser escrits amb guix, models botànics, models geogràfics i maquetes d’animals, són explicats per a entendre les labors de conservació en les quals el museu se secunda per a realitzar una posada en valor de tot el seu patrimoni. Finalment, es fa una reflexió sobre les labors que realitza l’entitat pels seus fons —i per als seus fons— i els ciutadans.