Una Biennal en temps de pandèmia i la centralitat del comissariat educatiu - Moraes Simões, Igor; Gruppelli Loponte, Luciana (kult-ur, 2021)
Aquest article té com a principal objectiu presentar el programa educatiu de la 12ª Biennal d’Arts Visuals del Mercosur, celebrada en 2020, a Porto Alegre, Rio Gran do Sul (Brasil), amb el tema Femení(S), visualitats, accions i afectes, amb el comissariat d’Andrea Giunta i comissariat educatiu d’Igor Moraes Simões. L’exposició va quedar afectada per la pandèmia del coronavirus, que va canviar irremeiablement el curs de la planificació de la Biennal i de les nostres vides. A més d’una breu contextualització de la Biennal del Mercosur, coneguda internacionalment com a «biennal pedagògica», el text demostra el protagonisme de l’acció i del comissariat educatiu durant la pandèmia i l’absència de continuïtat d’aquestes accions per part dels gestors de l’exposició.