Una Biennal en temps de pandèmia i la centralitat del comissariat educatiu

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Igor Moraes Simões
Luciana Gruppelli Loponte

Resum

Aquest article té com a principal objectiu presentar el programa educatiu de la 12ª Biennal d'Arts Visuals del Mercosur, celebrada en 2020, a Porto Alegre, Rio Gran do Sul (Brasil), amb el tema Femení(S), visualitats, accions i afectes, amb el comissariat d'Andrea Giunta i comissariat educatiu d’Igor Moraes Simões. L'exposició va quedar afectada per la pandèmia del coronavirus, que va canviar irremeiablement el curs de la planificació de la Biennal i de les nostres vides. A més d'una breu contextualització de la Biennal del Mercosur, coneguda internacionalment com a «biennal pedagògica», el text demostra el protagonisme de l'acció i del comissariat educatiu durant la pandèmia i l'absència de continuïtat d'aquestes accions per part dels gestors de l'exposició.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Moraes Simões, Igor, and Luciana Gruppelli Loponte. 2021. “Una Biennal En Temps De pandèmia I La Centralitat Del Comissariat Educatiu”. Kult-ur 8 (16). https://doi.org/10.6035/kult-ur.6123.
Secció
Àgora

Referències

Camnitzer, Luís. 2009. Introdução. In: Pérez-Barreiro, Gabriel, Camnitzer, Luís (org.). Educação para a arte, Arte para a educação. Porto Alegre: Fundação Bienal do Mercosul.

Gonçalves, Ana Maria. 2008. Um defeito de cor. Rio de Janeiro: Record.

Helguera, Pablo, Hoff, Mônica (orgs.). 2011. Pedagogia no campo expandido. Porto Alegre: Fundação Bienal do Mercosul.

Vergara, Luiz Guilherme. 2018. Curadora educativa: percepção imaginativa/consciência do olhar. In: Cervetto, Renata; López, Miguel A. (orgs.). Agite antes de usar. Deslocamentos educativos, sociais e artísticos na América Latina. São Paulo: SESC São Paulo, 2018.