Una fotografia, una cançó. Proposta de Dimitris Georgiadis - Montañés, Rubén (ΑΕΡΗΔΕΣ / TORRE DELS VENTS, 2024)
Aquesta fotografia de Dmitri Kessel (nascut Dmitri Solomonovitx Keselman, Kíiv 1902 –Southampton, Nova York,1995), datada en 1944 a Atenes (digilib.gr) porta per títol: «Al saló del Grande Bretagne, dos hel·lenoamericans conversen amb oficials de la missió militar russa». Va aparèixer proppassat dimecres 27 de novembre a Το Βήμα[La Tribuna], il·lustrant l’article de Lambros Stavrópulos Ο εμφύλιος πόλεμος και η ιστοριογραφία του Διαδικτύου [«La guerra civil i la historiografia d’Internet»]. Havent-la vist, l’amic Dimitris Georgiadis, «el nostre home a Tessalònica», me l’envia amb el següent breu comentari: Δεκέμβρης του 44,ο συνταγματάρχης Γκριγκόρι Ποπόφ στο Γκράντ Μπριταννια, έξω η Αθήνα καίγεται, γαμημένε εμφύλιε... «Desembre del 44, el coronel Grigori Popov a [l’hotel] Grande Bretagne, fora Atenes crema, fotuda guerra civil...»