Traduint el llibre «Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres» d’Irene Solà - Sofós, Evriviadis; Almirall, traducció de Jaume (ΑΕΡΗΔΕΣ / TORRE DELS VENTS, 2024)
El juliol de 2024 ha aparegut Μάτια σου έδωσα κι εσύκοίταξες το σκοτάδι, traducció al grec de l’última novel·la de l’escriptora catalana Irene Solà, Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres, publicada l’any anterior a Barcelona per l’editorial Anagrama. A la columna «El taller de la traducció», del blog de l’editorial atenesa Íkaros, que publica el títol, parla de l’obra el seu traductor, Evriviadis Sofós:1és el text que us presentem aquí en traducció; per a l’original, vegeu: https://ikarosbooks.gr/blog/evriviadis-sofos-metafrazontas-to-vivlio-tis-irene-sola-matia-sou-edosa-ki-esi-kitaxes-to-skotadi.