Iannis Papatheodoru: les cares ocultes de les «Ciutats a la deriva» - Tsirimoku, Lizy; Sabaté, traducció de Pau (ΑΕΡΗΔΕΣ / TORRE DELS VENTS, 2024)
Iannis Papatheodoru, professor de Filologia Neogrega a la Universitat de Patra, ha publicat un llibre sobre l’obra més important d’Stratís Tsirkas (pseudònim de Ioannis Khatziandreas, 1911-1980), la novel·la Ciutats a la deriva, a la qual ja havia dedicat, el 2001, la seva tesi doctoral, sobre la relació entre narració i ideologia. Lizy (Elissàvet) Tsirimoku, professora emèrita de Filologia a la Universitat Aristòteles de Tessalònica, autora de nombrosos llibres en el seu camp, i col·laboradora com a crítica literària en diferents diaris grecs, en fa una ressenya crítica, publicada al diari Το Βήμα [La Tribuna], el 25 de setembre de 2024.