Ensenyar l’art de mercaderia medieval

Contenido principal del artículo

Coral Cuadrada

Resumen

L’article tracta, com el seu títol indica, de l’aprenentatge dels joves mercaders a l’edat mitjana. Es descriu el canvi d’actitud vers els comerciants i el fet dels negocis, des d’un inicial recel a esdevenir un model cívic i es planteja la formació en el context de l’ensenyament urbà baix-medieval. A continuació es descriu com aprenien de lletra i de números. Es consideren els manuals per a mercaders i què implicava haver de tenir bons costums. Es clou amb una comparació entre la formació dels nois i de les noies.

Les fonts emprades han estat catalanes i italianes.  

Paraules clau: formació, mercaders, manuals, lletres, números, bons costums.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Detalles del artículo

Cómo citar
Cuadrada, C. (2019). Ensenyar l’art de mercaderia medieval. Millars. Espai I Història, 1(46), 41–72. Recuperado a partir de https://www.e-revistes.uji.es/index.php/millars/article/view/3746
Sección
DOSSIER
Biografía del autor/a

Coral Cuadrada, Universitat Rovira i Virgili Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà

Coral Cuadrada es profesora de Historia Medieval, Historiografía y Archivística, de la Universitat Rovira i Virgili (URV) e Historia de las Mujeres en el master de Estudios de mujeres, género y ciudadanía (Universidad de Barcelona), del cual es coordinadora. Directora del Archivo de los Marqueses de Santa María de Barberá. Investigadora del MARC (Medical Antrhopology Research Center, URV). IP del grupo de investigación Por amor a la ciudad. Estudios Feministas (URV). Fue cofundadora en 1989 del grupo multidisciplinar de investigación GRÊC (gènere, raça, ètnia i classe) de la URV, el cual coordinó del 2004 al 2009. Colaboradora del grupo GEMA del Colegio Oficial de Psicólogos (Tarragona). Ha impartido conferencias en congresos, seminarios, jornadas, talleres, etc. Ha publicado numerosos artículos y varios libros de temática de género y feminismos, historia medieval, historia de las mujeres e historia de la medicina.

https://urv.academia.edu/CoralCuadrada