Prácticas artísticas y espacios de memoria. Procesos de transmisión

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Nuria Ricart
Noelia Paz

Resum

L’objecte d’aquest article és la reflexió al voltant de les pràctiques artístiques i el seu potencial en relació a la transmissió de les reivindicacions socials en processos de transformació urbana i recuperació de la memòria en espais de repressió. Espais que en nombroses ocasions es troben subjectes a transformacions urbanes i nous usos. Ens interessa identificar les relacions simbiòtiques entre pràctiques artístiques contemporànies, reivindicacions socials i espais de memòria, observant el particular potencial de l’art en aquest context, atesa la seua gran càrrega simbòlica i social.

L’anàlisi de dos casos d’estudi i alguns exemples desenvolupats en l’àmbit barceloní i espanyol ens permeten problematitzar les qüestions següents: quines són les estratègies de treball de les anomenades pràctiques artístiques en vincular-se a processos de recuperació d’espais de memòria?, quins plantejaments teòrics desenvolupen aquestes pràctiques per establir estratègies de transmissió en relació al debat controversial en l’esfera pública, als significats de la ciutat actual, als nous usos o a l’imaginari col·lectiu?, quins processos i formes de coproducció promouen?

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Ricart, Nuria, and Noelia Paz. 2017. “Prácticas artísticas Y Espacios De Memoria. Procesos De transmisión”. Kult-ur 4 (7):99-130. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2017.4.7.4.
Secció
Àgora