Gentrificación en el contexto de la sociedad del riesgo: el caso de Barrio Italia en Santiago de Chile

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Jonathan Uri Colodro Gotthelf

Resum

La «latinogentrificació» correspon a l’expressió llatinoamericana del procés de gentrificació, associat a la globalització i, per tant, cada vegada més comú en els espais urbans. Un dels casos més il·lustratius a la ciutat de Santiago de Xile el constitueix el barri Itàlia, ja que es produeix en un context neoliberal i amb un definit procés de governança d’actors.

Aquest assaig analitza la situació de la gentrificació del barri Itàlia, en el context de la Teoria de la Societat del Risc d’Ulrich Beck i l’expulsió de residents originals, fet que aniria en contra del Dret a la Ciutat plantejat per Henri Lefebvre.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Colodro Gotthelf, Jonathan Uri. 2017. “Gentrificación En El Contexto De La Sociedad Del Riesgo: El Caso De Barrio Italia En Santiago De Chile”. Kult-ur 4 (7):235-52. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2017.4.7.11.
Secció
Extramurs
Biografia de l'autor/a

Jonathan Uri Colodro Gotthelf, Centro de Desarrollo Urbano Sustentable

M.Sc. (c) in Governance of Risks and Resources, Ruprecht-Karls Universität Heidelberg, Alemania. Licenciado en Geografía y Geógrafo, Pontificia Universidad Católica de Chile. Asistente de Investigación en Planificación Integrada, Centro de Desarrollo Urbano Sustentable. Consultor interagencial de las Naciones Unidas.