La fiesta de un país normal. La disolución del 2001 en los festejos del bicentenario

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Pablo Brambilla
María Repupilli

Resum

Entre la crisi política-econòmica de 2001 i les celebracions oficials del Bicentenario argentí al maig de 2010 nous discursos instituents i hegemònics van convertir la «crisi» en «normalització», i la insurrecció en tradicionals maneres de fer política. Sembla condensar-se en aquests festejos una nova etapa i una manera oficial de representar la història, reinaugurant en el marc de l’estat-nació un nou equilibri social en el qual els conflictes han quedat en el passat. Però, si considerem que l’estat-nació i el sistema d’intercanvi capitalista porten intrínsecament a la desigualtat i a la repressió d’unes formes de representació sobre altres, aquell equilibri social es torna tan sols una forma arbitrària de nomenar la realitat. Per això, es fa necessari desmuntar aquestes expressions simbòliques dominants que nomenen o ometen expressions polítiques com aquelles iniciades al desembre de 2001, i així desentranyar alguns interrogants: com apareix el passat recent, i en particular la crisi de 2001, en el discurs originat des de l’Estat nacional argentí en l’últim període? Quin lloc ocupen avui les experiències polítiques que en aquell moment es van originar? Què es recupera i què s’intenta deixar en l’oblit?

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Brambilla, Pablo, and María Repupilli. 2017. “La Fiesta De Un país Normal. La disolución Del 2001 En Los Festejos Del Bicentenario”. Kult-ur 4 (7):217-34. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2017.4.7.10.
Secció
Extramurs
Biografia de l'autor/a

Pablo Brambilla, Universidad de Buenos Aires

Licenciados en Cs. de la Comunicación (UBA) y Profesores en Escuelas públicas de educación media de la Provincia de Buenos Aires - Argentina