Mujeres haciendo ciudad: Flâneuses y Las Sinsombrero

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Elia Torrecilla Patiño

Resum

En aquest article es planteja un recorregut de la mà d’algunes dones passejants (flâneuses) que van saber afrontar les adversitats d’un espai públic urbà destinat fonamentalment als homes. Dones, que a través de la seua presència als carrers, van saber utilitzar estratègies per transgredir, mitjançant un ús creatiu del cos en l’espai, les normes socials del moment; aquest va ser el cas de Las Sinsombrero.

A través de diferents obres literàries, biografies, memòries i documents fotogràfics d’escriptores i/o artistes, queden registrades les experiències i les limitacions que les dones van patir durant els seus passejos per la ciutat. Dones invisibilitzades, que havien de romandre en l’entorn familiar i privat, però que es van llançar a un espai públic dissenyat per i per al gènere masculí, dones que van utilitzar el seu temps per guanyar espai. Dones que van fer ciutat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Torrecilla Patiño, Elia. 2017. “Mujeres Haciendo Ciudad: Flâneuses Y Las Sinsombrero”. Kult-ur 4 (7):79-98. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2017.4.7.3.
Secció
Àgora
Biografia de l'autor/a

Elia Torrecilla Patiño, Universitat Politècnica de València

Investigadora en el Laboratorio de Creaciones Intermedia, Departamento Escultura, UPV Valencia