Deviant politics: hip hop as a form of resistance against hyper-criminalization and structural violence

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Selene Inés Ornelas Márquez

Resum

El propòsit d’aquesta recerca és examinar com la música hip hop proporciona un lloc per a allò que Ríos (2011) anomena «Deviant Politics», en què els joves adopten una imatge ruda que està associada amb la hipermasculinitat com a resposta a l’exclusió de la societat a causa de la seua raça/ètnia i del seu estatus socioeconòmic. El concepte de Deviant Politics s’utilitzarà per a examinar el paper de la música hip hop a Juárez, i com dóna forma a la resistència contra la hipercriminalització per a recuperar-se de la violència estructural. S’hi abordaran dos objectius:

1. Tracte d’examinar la hipercriminalització dels MC a Juárez, i examine el context estructural en el qual viuen, atribuït a la seua condició d’homes, de joves de pocs recursos.

2. Il·lustre com el hip hop és una forma de resistència, o el que Ríos (2011) anomena Deviant Politics, que s’utilitza per a combatre l’estigma i la falta d’oportunitats en l’educació i bones ocupacions.

Aquest estudi consta de 16 entrevistes amb joves de Juárez. He utilitzat l’anàlisi de contingut per a interpretar quatre lletres de cançons de MC de Juárez.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Com citar
Ornelas Márquez, Selene Inés. 2016. “Deviant Politics: Hip Hop As a Form of Resistance Against Hyper-Criminalization and Structural Violence”. Kult-ur 3 (5):319-40. https://doi.org/10.6035/Kult-ur.2016.3.5.14.
Secció
Extramurs
Biografia de l'autor/a

Selene Inés Ornelas Márquez, University of Texas at El Paso

Sociologia y antropologia, Recien egresada de la maestria en sociologia